Първи коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след решението партията

...
Първи коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след решението партията
Коментари Харесай

Борисов: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ

Първи коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след решението партията му и ПП-ДБ да ръководят дружно с министър председател на ротационен принцип. Според него единственият късмет да се случи нещо положително в България е да поддържат втория мандат на ПП-ДБ.

„ В последните няколко дни организирахме интензивно срещи с водачите на ПП-ДБ. С тях започнахме в обратна посока - те с 64 депутати не могат да създадат държавно управление, Мария Габриел - със 116, не може да направи държавно управление. Следват - нови избори. Решихме да чуем какво споделят ПП-ДБ. Разбрахме ги, че в първия мандат не могат да създадат нищо с нас, тъй като са поели ангажимент към гласоподавателите си. Не, че ние не сме. Целта зад всичко това е България и нейната геополитическа ориентировка ”, уточни той.

Борисов уточни, че са създали „ огромна крачка обратно, отстъпихме, не се инатихме, разбрахме ги ” и Мария Габриел е върнала празен мандата.

„ Единственият късмет да се случи нещо положително в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ. Да, принадлежеше ни да е наш министър председател, само че егото на Мария Габриел и моето, и вашето по-важно ли е от устойчиво ръководство в идващите месеци?! Поне година и половина сме се разбрали с сътрудниците ”, уточни още Борисов. „ Не може да оставим финансовата непоклатимост на хората и бюджета на следващо служебно държавно управление ”, съобщи той. 

Той акцентира, че решението за взаимно управление е било доста мъчно и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ. „ Има по кое време да се скараме отново. Има по кое време да се ненавиждаме. Българите сме такива - обичаме да ненавиждаме. Какво ли не ми написаха - че съм предал, че съм разцепил ГЕРБ ”, разяснява още водачът на групировката.

Борисов регистрира, че след днешното решение зад тях има „ голяма поддръжка ”. „ Ако аз и Кирил загубим, не е съдбовно. Ние може да сме доста, доста разнообразни, да не се понасяме, само че единствено това е шансът да вървим по верния курс, да се самоконтролираме, да се организираме ”, е мнението му.

По думите му „ по-добре да приказват, че ГЕРБ е слаб ”. „ Нека да ми приказват, че съм се навел, дано да ми приказват, каквото желаят ”, безапелационен е Борисов. Той допълни: „ И 5% да станем, ще сме същинска центристко-дясна европейска партия, която прави верните неща - битка с корупцията, промени, напредък, повишение на приходите и богатство. Каквото и да загубим ”.

Във връзка с машинното гласоподаване водачът на ГЕРБ разясни, че са побеждавали с машини и без тях, като добави: „ Ние сме се разбрали - дано да са машини, само че да помислим по какъв начин да създадем изборният развой чист. Поел съм ангажимент по тази тематика да почистим по този начин нещата, че да няма зачеркнати протоколи и фира, която да срами хората ”.

Борисов препотвърди, че с ПП-ДБ нямат една тематика, по която да се разминават. Благодари на Христо Иванов за извършена среща с Движение за права и свободи за конституционно болшинство, което дефинира като доста значимо. „ Заедно можем да променим конституцията ”, увери той.

Лидерът на ГЕРБ изрази вяра, че Мария Габриел и Николай Денков ще намерят общ език и работа. „ И Европа, и народът да си отдъхнат, че България има виновни политици. Щета има - и за тях, и за нас. Може да изчезнем. Има ли смисъл от ГЕРБ, в случай че партията няма поддръжка от Европа, Америка и цялата демократична общественост в света?! Има ли смисъл? За мен няма. Ще дойдат други тогава. Същото важи и за сътрудниците. Нито те са предали някого, нито ние. Интересът на България, на народа, изисква това ”, заключи Борисов.

Той разяснява и изпратените му призовки. „ В бързината ми изпратили две едновременно, на две разнообразни места, в един и същи ден. В бързината! Казвам го да се майтапим, само че е реалност. Ако не се явя на едното - би трябвало да ме арестуват ли? Или някой ми пуснал „ О.К ” и аз съм му върнал усмивка ”, сподели още водачът на ГЕРБ. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР